Teknogirişim Dersi Kapsamında Öğrencilerimizin Proje Sunumları Mevlana Kalkınma Ajansı’nda (MEVKA) Gerçekleştirildi 2022-2023 Güz Dönemi dersleri kapsamında yapılan UNIV3001 Teknogirişimcilik dersine katılan öğrenciler tarafından geliştirilen 5 proje 02 Şubat 2023 tarihinde Mevlana Kalkınma Ajansı’na (MEVKA) sunulmuştur. Sunulan tüm projeler başarılı ve yapılabilir bulunmuş, ilk etapta Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan Teknik Danışmanlık ve Mentörlük desteklerini almaya hak kazanmışlardır. Önümüzdeki dönemde söz konusu projeler ile ilgili olarak MEVKA tarafından diğer Girişimcilik Destekleri verilmesi konusunda çalışmalar yapılacak ve projelerin hayata geçirilmesi konusunda işbirlikleri gerçekleştirilecektir. Üniversitemiz bünyesinde girişimci öğrenciler yetiştirme ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan yeni Startuplar kurma konusunda çalışmalara devam edilecektir.

Danışmanlığı Doç. Dr. Ali Kılıç tarafından yürütülen, projelere katılan öğrencilerimiz ve projeleri aşağıda bildirilmiştir.
  1. Emin Yüce (Elektrik Elektronik Mühendisliği), Enes Sivas (Elektrik Elektronik Mühendisliği): TEKNOFOREST Ağaçlandırma Projesi.
  2. Ayşenur Sucu (Endüstri Mühendisliği), Şeyda Sıla Kara (Bilgisayar Mühendisliği), Berivan Küçükkart (Ekonomi), Yunus Emre Kızmaz (Ekonomi): HARSAT Tarımsal Mobil Uygulaması Projesi
  3. Münevver Beyza Büyüközkan (Endüstri Mühendisliği), Ayşe Taşkır (Bitkisel Üretim ve Teknoloji), İlknur Şimşir (Bilgisayar Mühendisliği), Bilal Arslan (Bilgisayar Mühendisliği) : AŞLAKA Yiyecek Filtreleme Sistemi
  4. Mehmet Sertdemir (Endüstri Mühendisliği), Hasan Berk Günay (Endüstri Mühendisliği) : TARLAAL Tarım Mobil Uygulaması
  5. Kerim Can Seyrek (Bilgisayar Mühendisliği), Esra Temel (Moleküler Biyoloji ve Genetik): WORKAGO Yeni Nesil İş Bulma Platformu