2024-2025 Akademik Yılı Tören ile Açıldı

2024-2025 Akademik Yılı Tören ile Açıldı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) 2024-2025 akademik yılı açılış töreni üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Rektör Prof. Dr. Erol Turan, Anadolu Birlik Holding yöneticileri, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende üniversitenin tanıtım filmi gösterildi. Ardından üniversite öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, “Üniversitemizde, vizyonumuz ve misyonumuz doğrultusunda katma değeri yüksek, nitelikli çıktılar üretmek en önemli hedefimizdir. ” dedi.

REKTÖR TURAN :

“KENDİMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ”

2013 yılında kurulan, 2016-2017 yılından itibaren öğrenci almaya başlayan üniversite hakkında bilgi veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, geniş kapsamlı araştırma ve uygulama merkezleri ile yüksek donanımlı laboratuvarlarıyla kendini sürekli geliştiren bir üniversite olduklarını söyledi.

“Hali hazırda üç fakültede yer alan, 3’ü Türkçe, 10’u %100 İngilizce eğitim veren toplamda 13 lisans programında, 20 Yükseklisans ve 3 tane de doktora programında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekteyiz. Çağdaş dünya ölçülerinde eğitim-öğretim yapma, yenilikçiliği ve girişimciliği özendirme, bilime ve akla dayalı ilkeleri misyon olarak üstlenen üniversitemiz; toplum yararını gözeten, aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu, özgür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, araştıran, sorgulayan, yarışmacı, akıl ve bilimi rehber edinmiş gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda hareket etmeyi amaç edinen kurumumuza kuruluşundan itibaren verilen destek, yapılan katkılar nedeniyle PANKOBİRLİK Genel Başkan Sayın Ramazan Erkoyuncu’ya, Konya Şeker yöneticilerine şahsım, akademik ve idari personelim ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Hepimizin akademik yılının başarılı, mutlu, huzurlu ve verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.


Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi 2024-2025 Akademik yılı açılış töreni, ödüllü proje ve çalışmalara imza atan öğrencilere başarı belgelerinin takdimi ile sona erdi.