2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı

İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerin İngilizce yeterliliklerini ölçmek amacıyla akademik yılın başında İngilizce Yeterlik Sınavı yapılacaktır. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı bünyesindeki İngilizce Hazırlık Sınıfı’nın amacı öğrencilerin bölümlerinde başarılı olabilmeleri için İngilizce dilinde dersleri takip edebilecek B2 seviyesine ulaşmalarını sağlamaktır. İngilizce Hazırlık Sınıfı’nda Üniversitemizin İngilizce lisans programlarında okumaya hak kazanmasına karşın İngilizcesi yeterli olmayan öğrencilere eğitim verilecektir.

KGTÜ lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav ile kabul edilen tüm öğrenciler İngilizce Yeterlik Sınavına girerler. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerle, TOEFL (IBT) puanı en az 84 (seksen dört) olan ve belgeleyen öğrencilerin lisans programlarına doğrudan kayıtları yapılır. Lisans düzeyinde, öğretim dili İngilizce olan başka bir Yükseköğretim kurumunda Hazırlık Sınıfı'nda başarılı olan öğrencilerin Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi “İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na” katılmaları veya TOEFL (IBT) sınavından en az 84 puan almaları ve belgelemeleri gerekmektedir.

 

Sınav 9-10-11 Eylül 2024 tarihinde Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit sınavına, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı hazırlık sınıfında ve yaz okulunda başarısız olan öğrenciler girebilirler. Hazırlık ve yaz okulunda başarısız olan öğrenciler sınava gireceklerini belirtir ıslak imzalı dilekçelerini elden (Üniversitemiz evrak kayıt bölümüne) veya dilekçelerinin tarayıcı çıktısını info@gidatarim.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Gerçekleştirilecek İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı sonucu not ortalaması 65’in altında olan öğrenciler seviyelerine göre Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Sınıfına, 65 ve üzeri olan öğrenciler lisans eğitimlerine devam edeceklerdir.


YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI

İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (9-10-11 Eylül 2024)

İngilizce Yeterlik Sınavı 3 kademeden oluşmaktadır. Sınavlara yönelik örnek sorulara Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Yabancı Diller Bölümü, İngilizce Eğitimi sekmeleri altında bulunan Seviye Tespit Sınavı https://yabdil.gidatarim.edu.tr/seviye-tespit-sinavi ve Yeterlik Sınavı https://yabdil.gidatarim.edu.tr/ingilizce-yeterlik-sinavi linklerinden ulaşabilirsiniz. 

İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI

1. Dinleme Sınavı: Öğrencilere 3 farklı dinleti uygulanacaktır.

2. Yazılı Sınav: İki aşamadan oluşmaktadır.

- Birinci aşama: 

Kelime bilgisi: 10 soru

Dilbilgisi: 25 soru 

Okuduğunu anlama: 15 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan bir sınavdır.

- İkinci aşama ise, verilecek olan bir konu başlığı ile ilgili olarak öğrencilerden en az 250 kelimeden oluşan bir kompozisyon yazmaları istenecektir.

3. Sözlü Sınav: İki aşamalıdır.

- Birinci aşamada öğrencinin kendisi hakkında genel bilgi vermesi istenecektir.

- İkinci aşamada ise farklı konu başlıklarından oluşan sorular sorulacaktır.

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

- Yazılı sınav; birinci aşama 50 puan, ikinci aşama 15 puan olmak üzere toplam 65 puan üzerinden değerlendirilecektir.

- Sözlü sınav; birinci aşama 5 puan, ikinci aşama 15 puan olmak üzere toplam 20 puan üzerinden değerlendirilecektir.

- Dinleme sınavı ise 15 puan üzerinden değerlendirilecektir.

- İngilizce Yeterlik Sınavında toplam başarı puanı en az 65 olan öğrenciler başarılı sayılacaklardır.

İNGİLİZCE YETERLİK SINAV TARİHLERİ VE YERİ

9 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 09:30

Yabancı Dil Yeterlik Sınavı-I (Dinleme + Dil Bilgisi + Okuma (Test) + Yazma (Kompozisyon))

10 Eylül Salı Saat: 09:30

Yabancı Dil Yeterlik Sınavı-II (Konuşma)

11 Eylül 2024 Çarşamba Saat 09.30

Konuşma Sınavına devam edilmesi

_____________

Sınav Yeri: Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi /Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı Binası/ Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Merkez Binası

Adres: Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram/KONYA/TÜRKİYE

Not: Dinleme ve Konuşma sınavı Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı binasında, Yazılı sınav KGTÜ Merkez binasında yapılacaktır.

 

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
Yabancı Diller Bölümü
2024-2025 Akademik Yılı
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı Zaman Tablosu

09.09.2024

Pazartesi

10.09.2024

Salı

11.09.2024

Çarşamba

Dinleme Sınavı

1.Grup: 09:30 – 09:55

2.Grup: 10:00 – 10:25

Konuşma Sınavı

09:30

 

Konuşma Sınavına devam edilmesi

09:30

Yazılı Sınav

10:45 – 13:00

· Dinleme Sınavı ve Konuşma Sınavı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Binası’nda yapılacaktır.

· Yazılı Sınav Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Merkez Binası’nda yapılacaktır.

· Sınava girilecek derslik ve amfi listeleri Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Merkez Binası ve Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Binası girişinde yayınlanacaktır.

· Katılım durumuna göre sınav saatleri, grup listeleri, sınıf listeleri veya sınıflarla ilgili olası değişiklikler Yabancı Diller Bölümü Öğretim Görevlileri tarafından öğrencilerimize duyurulacaktır. 

Başarılar dileriz.

 

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ETLİOĞLU

Yabancı Diller Bölüm Başkanı