Teknogirişim Dersi Kapsamında Öğrencilerimizin Proje Sunumları Mevlana Kalkınma Ajansı’nda (MEVKA) Gerçekleştirildi 2023-2024 Güz Dönemi dersleri kapsamında yapılan UNIV3001 Teknogirişimcilik dersine katılan öğrenciler tarafından geliştirilen 6 girişim projesi 28 Şubat 2024 tarihinde Mevlana Kalkınma Ajansı’na (MEVKA) sunulmuştur. Sunulan tüm projeler başarılı ve yapılabilir bulunmuş, ilk etapta Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan Teknik Danışmanlık ve Mentörlük desteklerini almaya hak kazanmışlardır.
Önümüzdeki dönemde söz konusu projeler ile ilgili olarak MEVKA tarafından diğer Girişim Destekleri sağlanması konusunda çalışmalar yapılacak, projelerin hayata geçirilmesi sürecinde işbirlikleri gerçekleştirilecektir. Üniversitemiz özellikle tematik sahasındaki rekabetçi yönü ile söz konusu faaliyetin ikinci yılında 6 proje ile başvuru yaparak bünyesinde girişimci öğrenciler yetiştirme ve ülke ekonomisine katma değer sağlama kararlılığını göstermeye devam etmektedir.

Danışmanlığı Prof. Dr. Ali Kılıç tarafından yürütülen, projelere katılan öğrencilerimiz ve projeleri aşağıda bildirilmiştir.

Ceyda Boysan (Endüstri Mühendisliği), Sabriye Nur Şentürk (Bilgisayar Mühendisliği), Ümmü Beyza Şimşek (Bilgisayar Mühendisliği): MEB Kazanım Odaklı Kişiselleştirilmiş Seviye Tasarımlı Eğitim Platformu (AKIN).
Halil Furkan Damar (Bilgisayar Mühendisliği), Mehmet Çimen (Bilgisayar Mühendisliği), Osman Gündüz (Bilgisayar Mühendisliği), Halil Erol (Bilgisayar Mühendisliği) : Girişimci Destek Dijital Platformu (StairUp)
Rumeysa Semiz (Bilgisayar Mühendisliği), Hamide Gözen (Bilgisayar Mühendisliği), Hamiyet Görgülü (Bilgisayar Mühendisliği) : Sürekli Uçan Uçurtmalı Drone (Skylink)
Hamide Gözen (Bilgisayar Mühendisliği), Fatma Nur Aktaş (Bilgisayar Mühendisliği) : Oyunlaştırılmış Tarım Eğitimi (PlantUp)
Muhammet Haluk Özge (Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik), Gamze Kaya (Moleküler Biyoloji ve Genetik), Osman Kaan Duru (Endüstri Mühendisliği), Onur Ayyıldız (Endüstri Mühendisliği), Hüsna Sena Türe (Moleküler Biyoloji ve Genetik), Belma Taş (Moleküler Biyoloji ve Genetik), Berzan Koçak (Moleküler Biyoloji ve Genetik) : Tarım Sektörünün Kullanımına Uygun Biyogaz Tesisinin Tasarlanması (BION)