Ekonomi Bölümü Öğrencilerimiz Merve Yağlıcı ve Şevval Buse Sarıman 23. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nde Sundukları Bildiriler ile Ödül Aldılar Ekonomi Bölümü Öğrencilerimiz Merve Yağlıcı ve Şevval Buse Sarıman, Ekonomi Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İhsan Erdem Kayral’ın verdiği “ECOD 3008 Kalkınma Ekonomisi” dersi kapsamında hazırladıkları makale çalışmalarıyla 27-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen 23. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nde ödül aldılar.

Dersi alan 8 öğrencimizin ayrı çalışmalarla başvuru gerçekleştirdiği kongrede kabul edilen toplam 72 çalışmanın 9’u üniversite öğrencilerimiz tarafından sunuldu. Bildiri sunumu gerçekleştiren öğrencilerimizden Merve Yağlıcı, “The Impact of the Turkey’s Development Indices on Economic Growth and the Comparison with the EU Countries” başlıklı çalışması ile kongrenin resmi yayın sponsorlarından Efil Yayınevi’nden; Şevval Buse Sarıman ise “Factors Affecting Labor Productivity Growth in E7 Countries” başlıklı çalışması ile Ege Üniversitesi’nden ödül aldılar. Böylelikle, Kongre kapsamında lisans düzeyinde verilen 5 ödülden 2’si Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencileri tarafından kazanılmış oldu.

Ödül alan öğrencilerimiz Merve Yağlıcı ve Şevval Buse Sarıman’ı, ders sorumlusu Ekonomi Bölüm Başkanımız Doç. Dr. İhsan Erdem Kayral’ı ve sürece sağladığı değerli katkılar nedeniyle Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlimiz Mustafa Özsarı’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.