2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği, Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliklerine Başvuru Yapmak İsteyen Öğrenciler İçin İngilizce Yeterlik Sinavı Başvuru İlanı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2020-2021 AKADEMİK YILI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ VE
2021–2022 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİKLERİNE BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN
İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI BAŞVURU İLANI


İLAN TARİHİ : 26 ŞUBAT 2021
SON BAŞVURU TARİHİ : 10 MART 2021
SINAV TARİHİ : 12 MART 2021
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ : 15 MART 2021
SINAV YERİ VE SINAV SAATİ : UZEM Saat: 15.00 (Çevrim içi)

Başvuru Yöntemi:

• Sınav ücretsiz yapılmaktadır.
Başvuru formu için lütfen tıklayınız…
• Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, diğer başvuru dönemlerinde yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.
Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi: Yükseköğretim kurumları, düzenledikleri yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılım için öğrencilerden ücret alamaz. Zira öğrenci seçim süreci ile ilgili masraflara destek olmak üzere kurumsal destek hibesi verilmektedir. Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, Yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından -5 puan düşürülebilir. Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda -5 puan indirilebilmesi için bu durumun sınav ilanında açıkça belirtilmesi zorunludur. İlanda belirtilmemişse, bu nedenle puan indirimi uygulanamaz.”
• Son başvuru tarihi 10 Mart 2021 (Türkiye saati ile) 23:55 olacaktır. Bu tarihten sonra “İngilizce Yeterlik Sınavı” na başvuru seçeneği kapatılacaktır.
• Erasmus hareketlilik başvuruları bu ilandan (İngilizce Yeterlik Sınavı Başvuru İlanı) ayrı olarak internet sayfası üzerinden çevrim içi alınacaktır.
Sınav geçme barajı 60 puandır.
• Üniversitemiz Yabancı Diller Koordinatörlüğünden alınan hazırlık bitirme ve hazırlık geçme notları ile YÖK tarafından kabul edilen (TOEFL/YDS/YÖKDİL/E YDS) yabancı dil sınavlarından minimim 60 ve üzeri alınmış puanlar belgelendirilmek ve 5 yılı aşmamış olmak şartı ile kabul edilecektir.
• Öğrencilerimizin İngilizce Yeterlik Sınavı İlanı’ na başvuru için Erasmus Koordinatörlüğü’ne ya da başka bir birime gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Çevrim içi başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.
• Bu ilana yapılan başvurular sadece Erasmus İngilizce Yeterlik Sınavı içindir. Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliği başvuru ilanları ayrıca açılacaktır. İngilizce Yeterlik sınavına başvuruda bulunan adaylar Erasmus Öğrenci/Staj Hareketliliği ilanlarına da başvuru yapmadıkları takdirde seçim değerlendirmesine ALINAMAZLAR.
• İngilizce Yeterlik Sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dahilinde başvurmayan adaylar, sistem tarafından sınava alınmayacaktır.
• Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@gidatarim.edu.tr” adresine bildirebilirler.

İLETİŞİM :
Gülsüm MEZGEL YARTAŞ
Erasmus Kurum Koordinatörü

erasmus@gidatarim.edu.tr