15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında Üniversitemizde “Darbeler Tarihinde 15 Temmuz'un Yeri ve Önemi” Başlıklı Konferans ve Fotoğraf Sergisi Düzenlendi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında üniversitemizde düzenlenen “Darbeler Tarihinde 15 Temmuz'un Yeri ve Önemi” konferansa Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selma Yel konuşmacı olarak katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin arka planının detaylı şekilde anlatıldığı konuşma öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş bir açılış konuşması gerçekleştirerek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün anlam ve önemini vurguladı.

Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız, akademik ve idari personelimiz ayrıca üniversitemiz merkez binası KGTÜ Merkez Bina fuaye alanında düzenlenmekte olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergisine katıldı. Sergide bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün önemine dikkat çekerken Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesinin önünü kesmek ve yavaşlatmak isteyenler ile ülkemizin dünya üzerindeki hak ettiği yeri almasını hazmedemeyenlerin kuklası olan işbirlikçilerin, o gece devletimize ve kendi vatandaşlarımıza silah doğrulttuğunu, yalnızca ülke yönetimine değil ülkenin geleceğine de darbe vurmanın planlarını yaptığını belirtti.