2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Uluslararası ve Yurt Dışında Öğrenim Gören Türk Öğrenciler İçin Yurt Dışından Yatay Geçiş Duyurusu

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ : 12 Ağustos 2020
BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ : 21 Ağustos 2020
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : 4 Eylül 2020
KESİN KAYIT TARİHİ : 14 – 16 Eylül 2020
YEDEK KAYIT TARİHİ : 17 – 18 Eylül 2020

Başvuru Esasları
• Yurtdışındaki üniversitelerden yapılan başvurularda, adayın öğrenim gördüğü üniversitenin (yükseköğretim kurumunun) ve eğitimin yapıldığı programın, lisans diploması vermeye yetkili bir kurum olarak YÖK tarafından tanınması ve söz konusu üniversiteye kaydın 27.05.2020 tarihinden önce yapılmış olması gereklidir.
• Adayın tüm derslerden başarılı olması ve genel not ortalamasının en az 70/100 (2.00/4.00) olması gerekir.
•  İngilizce eğitim yapan programlara yatay geçiş için eş değer programlar arasında Eğitim dili İngilizce olanlar başvurabilecektir.

Başvuruların Değerlendirilmesi
•Başvurular, Uluslararası Öğrenci Seçim Komisyon tarafından değerlendirilerek Fakülte Yönetim Kurulunca karara bağlanır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1. Başvuru formu
  2. Lise diplomasının kopyası ( ASLI GİBİDİR yapılmalıdır),
  3. Kayıtlı olduğu programa ait güncel öğrenci belgesi (Son 1 ay içerisinde alınmış olmalıdır),
  4. Transkript ve ders içerikleri (Öğrenci işleri tarafından onaylanmış olarak, kapalı zarf içinde sunulmalıdır),
  5. Türk öğrenciler için ÖSYM tarafından yapılan sınava girdiği yıla ait YKS sonuç belgesinin internet çıktısı,
  6. Yurt dışı kontenjanından kayıt yaptırmış öğrenciler için programa kabul edilmelerini sağlayan sınav sonuç belgesi,
  7. Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundaki diploma programının öğrenim dilini gösterir belge.

Sonuçların İlanı ve İntibak Programı
•Her bir diploma programına yatay geçiş için başvuran adayların değerlendirme sonuçları, 21 Ağustos 2020 tarihinde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi internet sayfasında ilanen duyurulur.
•Başarı şartını taşıyan yeterli sayıda adayın olması halinde kontenjan sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan kayıt yaptırmayanların olması halinde sırayla yedekler çağrılır.
•İlgili komisyonlar öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, öğrencinin hangi yarıyıla veya sınıfa intibak ettirileceğini tespit eder, varsa öğrencinin alması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler. Bu derslere ilişkin daha önce alınan notlar transkripte işlenir.

KONTENJANLAR

Lisans Öğrencileri İçin 2020 – 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş İle Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanı

Fakülte / Bölüm

Yarıyılı

Yatay Geçiş İle Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanı*

Tüm Sınıflar**

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Gıda Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Biyomühendislik

Endüstri Mühendisliği

Elektrik Elektronik Mühendisliği

İç Mimarlık

5

(Sadece 1.ve 2. sınıflar)

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Psikoloji

5

(Sadece 1.ve 2. sınıflar)

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

Moleküler Biyoloji ve Genetik

6

*Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun aldığı karara göre başarı sırası şartı bulunan Mühendislik ve Mimarlık Programları dışındaki programların yurtdışı yatay geçiş kontenjanlarındaki %50 kısıt kaldırılarak, bu programlara yurtiçi yatay geçiş kontenjanı kadar yurtdışı kontenjan ayrılabilmesine imkân tanınmıştır.
** Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun aldığı karara göre YÖK’ün çerçeve yönetmeliğinin, “lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz” biçimindeki 6’ıncı maddesi hükmünce yatay geçiş başvuruları kısıtlanmış öğrencilerin de 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş başvurusu yapabilmelerine imkân tanınmıştır.

Lisansüstü Öğrenciler İçin 2020 – 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş İle Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanı

Enstitü / Program

Yarıyılı

Yatay Geçiş İle Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)

2

Biyoteknoloji Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)

2

Biyoteknoloji Tezli Yüksek Lisans (Türkçe)

2

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)

2

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans (Türkçe)

2

Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)

2

Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans (Türkçe)

2

Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)

2

Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans (Türkçe)

2

Başvurular posta yoluyla yapılabilir. Postadaki gecikmeden öğrenci sorumludur.

İletişim:
Gülsüm MEZGEL YARTAŞ