Mezun Öğrenci İş Garantisi Tercih Başvuru Duyurusu

MEZUN ÖĞRENCİ İŞ GARANTİSİ TERCİH BAŞVURU DUYURUSU

Değerli mezun öğrencilerimiz,

2020-2021 Akademik yılı sonunda mezun olan öğrencilerimizin iş garantisi kapsamında Anadolu Birlik Holding İştiraklerinde işe yerleştirmeleri https://isgarantisi.gidatarim.edu.tr adresinde yayınlanan “İş Garantisi Tercih Başvuru Formu” üzerinden yapılacak tercihler üzerinden gerçekleştirilecektir. Staj yükümlülüğünü tamamlayamadığı için mezun durumda olamayan öğrenciler staj yükümlülüğünü tamamladıktan sonra belirlenecek tarihte sistem üzerinden açık kalan kontenjanlar arasından tercih yapabileceklerdir.

Tercih aşaması aşağıda belirtilen adımlar doğrultusunda yapılabilecektir.

1. Mezun olan öğrencilerimiz ilgili sayfada; Kullanıcı Adı olarak öğrenci numaralarını, şifre olarak T.C. Kimlik numaralarını yazarak form sayfasına giriş yapabileceklerdir.

2. İş başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimiz “İş Başvurusunda Bulunmak İstiyorum” seçeneğini; başvuruda bulunmak istemeyen öğrencilerimiz ise “İş Başvurusunda Bulunmak İstemiyorum” butonunu işaretleyeceklerdir.

3. İş başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimiz kendi bölümleri ile ilgili kontenjanın bulunduğu “Şirket, Lokasyon, Birim ve Pozisyonun” yer aldığı liste ekranına yönlendirilecektir. Öğrencimiz yerleşebileceği iş yerlerini bu ekranda Mouse ile basılı halde sürükle-bırak yaparak tercih sırasını oluşturacaktır. Sonrasında “Okudum, anladım, onaylıyorum” kutusunu işaretleyerek “Onaylıyorum” butonuna tıklayacaktır. Öğrencinin yapmış olduğu sıralama butona tıklanınca kaydedilmiş olacaktır.

4. 15.09.2021 23:59 tarihinde tercih yapma işlemleri sona erecektir.

5. Tercih yapma işlemleri sonladığında; forma hiç giriş yapmamış veya forma giriş yapıp “İş Başvurusunda Bulunmak İstemiyorum” seçeneğini işaretlemiş veya sıralama yapıp tercih sıralamasını onaylamayan öğrenciler tercih hakkından vaz geçmiş sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

6. Tercih yapıp tercihlerini onaylayan öğrencilerin işe yerleştirmeleri Mezuniyet Not Ortalamaları dikkate alınarak mevcut kontenjan dahilinde yapmış oldukları tercihe göre gerçekleştirilecektir.

7. 17.09.2021 tarihinde işe yerleştirme tercih sonuçları tercih başvuru ekranında açıklanacaktır.