İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI
İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (5 Ekim 2023)

Üniversitemize ek yerleştirme ile gelen öğrencilerimiz için İngilizce yeterliliklerini ölçme amacıyla İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı yapılacaktır. Sınav 05.10.2023 tarihinde Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit sınavına, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı hazırlık yıl sonu sınavı ve yaz okulunda başarısız olan öğrenciler, ek yerleştirme sonucu kayıt yaptıran öğrenciler, 11-12.09.2022 tarihinde gerçekleştirilen birinci İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmemiş olan öğrenciler ile bu sınava girip başarısız olan veya notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler İngilizce yeterlik ve seviye tespit sınavına girebilirler.

İngilizce Yeterlik Sınavı 3 aşamadan oluşmaktadır.

Aşama 1: Dinleme Sınavı (15 Puan)

Dinleme sınavı, üç kısımdan oluşmaktadır. Her kısım, farklı bir kayıt içermektedir.

Aşama 2: Yazılı Sınav (65 Puan)

İki kısımdan oluşmaktadır:

1. Kısım (50 puan)

Kelime: 10 soru

Dilbilgisi: 25 soru

Okuduğunu Anlama: 15 soru

2. Kısım (15 puan)

Verilecek olan bir konu başlığı ile ilgili olarak öğrencilerden en az 250 kelimeden oluşan bir kompozisyon yazmaları istenecektir.

Aşama 3: Konuşma Sınavı (20 Puan)

İki kısımdan oluşmaktadır:

1. Kısım

Öğrencinin kendisi hakkında genel bilgi vermesi istenecektir.

2. Kısım

Bu kısımda ise farklı konu başlıklarından oluşan sorular sorulacaktır.

NOT: İngilizce Yeterlik Sınavında toplam başarı puanı en az 65 olan öğrenciler başarılı sayılacaklardır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
Yabancı Diller Bölümü
2023-2024 Akademik Yılı
İngilizce Seviye Tespit ve Yeterlik Sınavı Zaman Tablosu

05.10.2023/ Perşembe

Dinleme Sınavı
1. Grup: 09.30 - 09. 55
2. Grup: 10.00 - 10.25

Yazılı Sınav
10.45 – 13.00

Konuşma Sınavı
14.00

Bütün sınavlar Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü hazırlık binasında gerçekleştirilecektir.

_____________

Sınav Yeri: Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi /Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı Binası

Adres: Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram/KONYA/TÜRKİYE

İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı örnek sorular Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı web sayfası İngilizce Eğitimi, İngilizce Yeterlik Sınavı ile Seviye Tespit Sınavı sekmeleri altındadır.