KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2024-2025 YILI GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ
UNIKOP PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ
BAŞVURU İLANI
Proje numaraları: 2023-1-TR01-KA131-HED-000163275; 2024-1-TR01-KA131-HED-000215261
İLAN TARİHİ: 10.11.2024
SON BAŞVURU TARİHİ: 26.11.2024
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ: 27.11.2024
SONUÇLARA İTİRAZ ETMEK İÇİN SON TARİH: 30.11.2024
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI: 27.11.2024 (Yer: Erasmus Koordinatörlüğü)
UNİKOP AVRUPA STAJ KONSORSİYUMU NEDİR?
· KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla KOP Bölgesinde eğitim veren üniversitelerin katılımı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği” (UNİKOP) kurulmuştur.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
- https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ platformu üzerinden yapılandırılan başvuru portalı, 11 Kasım 2024 tarihinde açılacak ve 25 Kasım 2024 tarihinde kapanacaktır.
- Sitede arama kısmına KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ yazarak ilgili ilana erişebilirsiniz.
- ÖNEMLİ: Platforma yüklenmesi gereken bilgi ve belgelerde eksiklik olması durumunda ilgili adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.
- Belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge yüklemesi yapılamayacaktır. Başvurular tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır.
- İlk başvuru aşamasında, akademik birimlere ya da Erasmus Koordinatörlüğü’ne herhangi bir belge çıktısı teslimine gerek yoktur.
- Başvuru yapmadan önce, başvuru koşullarını dikkatle inceleyiniz. Bu koşulları kabul ederek başvuruda bulunduğunuzu unutmayınız. Seçim sonrası süreçte ve uzlaşmazlık çıkabilecek durumlarda, mevzuat hükümleri ile bu başvuru ilanında yer alan koşullar dikkate alınacaktır.
*** Erasmus Koordinatörlüğü, bütçe koşullarına bağlı olarak, ilan edilen kontenjan sayısından daha az sayıda/daha fazla sayıda personelin yerleştirilmesini kararlaştırabilir.
TANIMLAR
Personel Eğitim Alma Hareketliliği
Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, AB üyesi veya Programla ilişkili ülkelerden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda; Programla ilişkili olmayan ülkelerde ilgili ülkenin yetkili kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak tanınan ve Erasmus+ kurumlararası anlaşma imzalanan yükseköğretim kurumları ile emek piyasasında aktif olan veya eğitimöğretim, gençlik, araştırma ve yenilikçilik alanında faaliyet gösteren herhangi bir kamuya bağlı veya özel kuruluşta eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da ilgili bir kuruluşa gidebilmesi de mümkündür.
Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları, yükseköğretim kurumları ve Erasmus+ Program Rehberinde belirtilen diğer kuruluşlar olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir. Eğitim Alma faaliyetinin gerçekleştirileceği kurum ve faaliyet, kişinin istihdam edildiği mesleki alanıyla doğrudan ilişkili ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak nitelikte olmalıdır.
Personel Eğitim Alma Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler
Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, Programla ilişkili ülkeler ile hareketlilikte seyahat hariç en az ardışık 2 gün, en fazla ise 4 gündür.
Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.
Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir. Bir olay ya da durum, mücbir sebep sayılmadan önce Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçilmelidir.
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
Koordinatörlüğümüz mevcut hibe ile daha fazla personelin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi 4 iş günü olarak sınırlandırmıştır.
· Birden fazla yararlanıcılı (konsorsiyum) projelerde kurallar ve iş akışı koordinatör üniversiteler tarafından belirlenmektedir.
HİBE
Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz.
SEYAHAT GİDERİ
Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. İlgili sayfaya http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm adresinden ulaşılabilir. Hesaplama yaparken başlangıç noktası gönderen yükseköğretim kurumu, bitiş noktası ise misafir eden kurumun tam konumları esas alınmalıdır.
Yeşil seyahat gerçekleştirilmesi halinde yeşil seyahat hibesi alınabilmesi için başvuru sırasında hareketliliğin yeşil seyahat ile gerçekleştirileceğinin beyan edilmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında beyan edilmeyen talepler daha sonra dikkate alınmaz.
Yeşil seyahat: Seyahatin en az %51'inin düşük karbon salınımlı (tren, otobüs, paylaşımlı araç) ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilmesi.
Toplam kontenjan: 3