2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Erasmus Staj Hareketliliği ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Hareketliliği İngilizce Sınavı Başvuru İlanı

 

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ VE

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

İNGİLİZCE SINAVI BAŞVURU İLANI
 


İLAN TARİHİ                                                           : 3 Mart 2022
SON BAŞVURU TARİHİ                                          : 10 Mart 2022
SINAV TARİHİ                                                        : 14 Mart 2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ                   : 16 Mart 2022

SINAV YERİ VE SINAV SAATİ                              : 11 Mart 2022 Cuma günü ilan edilecektir.

Başvuru Yöntemi:

• Sınav ücretsiz yapılmaktadır.

Başvuru formu için lütfen tıklayınız

• Erasmus+ Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, diğer başvuru dönemlerinde yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi: Yükseköğretim kurumları, düzenledikleri yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılım için öğrencilerden ücret alamaz. Zira öğrenci seçim süreci ile ilgili masraflara destek olmak üzere kurumsal destek hibesi verilmektedir. Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, Yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından -5 puan düşürülebilir. Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda -5 puan indirilebilmesi için bu durumun sınav ilanında açıkça belirtilmesi zorunludur. İlanda belirtilmemişse, bu nedenle puan indirimi uygulanamaz.

• Son başvuru tarihi 10 Mart 2022 Perşembe (Türkiye saati ile) 23:55 olacaktır. Bu tarihten sonra yabancı dil sınavına başvuru seçeneği kapatılacaktır.

• Erasmus+ hareketlilik başvuruları bu ilandan (İngilizce Sınavı Başvuru İlanı) ayrı olarak internet sayfası üzerinden çevirim içi (on-line) alınacaktır.

Sınav geçme barajı 60 puandır.

• YÖK tarafından kabul edilen (TOEFL/YDS/YÖKDİL/E YDS) yabancı dil sınavlarından minimim 60 ve üzeri alınmış puanlar belgelendirilmek ve 5 yılı aşmamış olmak şartı ile kabul edilecektir. Bu belgelere sahip olmayan öğrenciler 2021-2022 eğitim-öğretim yılında açılacak Erasmus+ hareketliliklerinden faydalanabilmek için 14 Mart 2022 tarihinde yapılacak Erasmus+ İngilizce Sınavına girmek zorundadırlar.

• Öğrencilerimizin İngilizce Dil Sınavı İlanı’ na başvuru için Erasmus Koordinatörlüğü’ne ya da başka bir birime gitmelerine gerek bulunmamaktadır. On-line başvuru yapılması yeterli olup, sınav başvuru formlarının bir çıktısı alınarak sınav tarihine kadar saklanmalı ve tarafınızdan imzalanarak sınav girişinde öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ile birlikte (yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir) ibraz edilmelidir. İmzalı formunuzu sınav sırasında sınav görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir.

• Bu ilana yapılan başvurular sadece Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı içindir. Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliği başvuru dönemi ayrıca açılacaktır. Yabancı dil sınavına başvuruda bulunan adaylar Erasmus+ Öğrenci/Staj Hareketliliği ilanlarına da başvuru yapmadıkları takdirde seçim değerlendirmesine ALINAMAZLAR.

• Yabancı dil sınavı için yukarıda açıklanan yöntemler dahilinde başvurmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.

• Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@gidatarim.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.

 

 

İLETİŞİM :

Gülsüm MEZGEL YARTAŞ

Erasmus Kurum Koordinatörü

gulsum.yartas@gidatarim.edu.tr

erasmus@gidatarim.edu.tr