2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Çift Anadal Programı Duyurusu

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca 2020– 2021 Güz Yarıyılı Çift Anadal Programı başvurularında aranan şartlar ve takvim aşağıda belirtilmiştir.

A-    ŞARTLAR

1)    Öğrenci çift anadal diploma programına kendi anadal diploma programının yalnız üçüncü veya beşinci yarıyıllarının başında, ilan edilen süreler içerisinde başvurabilir.*

*Üniversitemiz fakültelerinin (Psikoloji ve İç Mimarlık hariç) ortak programlarına öğrenci alındığı için öğrenciler diploma programına geçiş yapıp orada 1 yarıyıl tamamladıktan sonra çift anadal yapabileceğinden sadece 5. Yarıyıl için başvuru yapabileceklerdir.

2)    Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan ayrıca başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift anadal yapmak isteyen öğrencinin, belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki ilgili programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını da sağlayan öğrenciler, çift anadal diploma programına başvurabilirler.

3)    Genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 olan ancak diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması yüzde yirminin içinde yer almayan ancak ilgili yıldaki o bölümün taban puanını sağlayan öğrenci başvurabilir.

4)    Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm kredili derslerden DD veya üzeri ve kredisiz derslerden S notu almış olması gerekir.

B-    BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

-Başvuru Formu. Çift Anadal Başvuru Formu için tıklayınız.
-ÖSYM Sonuç Belgesi
-Transkript (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından başvurunuza eklenecektir.)
-Ayrıca Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi diploma programlarına başvuracak Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi ile Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri ÖSYS / YKS Yerleştirme Puanları ve Başarı sıralamalarını gösteren sonuç belgesini başvurularına ekleyeceklerdir.

C-    BAŞVURULAR
-Çift Anadal programına başvuru yapacak adaylar, başvuru formu ile birlikte belirtilen tarihler arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurularını yapacaktır. Belirtilen başvuru tarihinden sonra hiçbir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.
-Posta ile başvurularda gecikme olması durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.
-Başvurular e-posta yoluyla da kabul edilecektir.

Başvuru Yapılacak e-posta adresi

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

Moleküler Biyoloji ve Genetik

F-    DEĞERLENDİRME
Fakültelerce kurulan komisyonlarca değerlendirilir. Yönetim kurullarınca karara bağlanır.

G-    İLGİLİ BAĞLANTILAR
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi için tıklayınız.

Not: Öğrenciler kabul edildiği çift anadal programlarından başvuru sırasında belirttiği tercih sırasına göre sadece birine kayıt yaptırabilir.
1648 Çift Anadal Başvuru Formu Eki indir