2019 - 2020 Akademik Yılı Erasmus Programı Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2019 - 2020 AKADEMİK YILI ERASMUS PROGRAMI PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ
BAŞVURU İLANI

İLAN TARİHİ: 4 ŞUBAT 2020
SON BAŞVURU TARİHİ: 6 MART 2020
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ : 10 MART 2020
KONFERANS : 19 ŞUBAT 2020 Yabancı Diller Koordinatörlüğü Hazırlık Binası Konferans Salonu Saat 12.30
 

Avrupa ülkelerinde yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve personel değişimini amaçlayan Erasmus+ Programı’nın, akademik ve idari personelimiz için iki ayrı faaliyet türü olan “PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ” ve “PERSONELEĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ” başvuruları alınacaktır. Adaylar, açılan çağrılara, ilanda belirtilen tarihler içinde başvurmalıdır. Hareketlilikler “Program Ülkeleri” ne yapılabilmektedir.

 

Program Ülkeleri; Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye.

 

Konferans katılımları personel hareketliliği faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir.

 

PROGRAMLARIN SÜRESİ VE TARİH ARALIĞI
Personel "Ders Verme" ve "Eğitim Alma" hareketlilikleri için yurtdışında yürütülecek faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 aydır. Bununla birlikte, programdan daha fazla sayıda personelin yararlanabilmesi için seyahat süresi dahil olmak üzere toplam faaliyet sürelerinin; Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetleri için 7 güne kadar hibe ödemesi yapılacak olup Rektörlük Makamından gerekli izinler alındığı takdirde hibesiz olarak 2 aya kadar faaliyet süresi uzatılabilir. Ders Verme Hareketliliği faaliyet süresi, haftalık (veya daha kısa bir kalış dönemi için) en az 8 saat olmalıdır.

 

Eğitim Alma Hareketliliği faaliyet süresi ise her gün için tam güne yakın bir süre olmalıdır. Personel hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği ve/veya ders vermesi gerekenden daha az saat ders verdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.

 

2019-2020 Akademik yılı hareketliliği hibesi 30 MAYIS 2021 tarihine kadar gerçekleşecek hareketlilikler içindir.

 

HİBELER VE HİBE DAĞITIM YÖNTEMİ

Erasmus Personel Hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğinde olup; Yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir. Erasmus hibesinin %80'i gitmeden önce, kalan %20'si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra hareketlilikten faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır. Personel hareketliliğinden hibesiz faydalanmak isteyenler Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne dilekçe ile başvuru yapmalıdır.

 

Personel Hareketliliği faaliyetinden faydalanacak personele verilecek olan günlük harcırah miktarları program ülkelerinin yaşam standartları göz önüne alınarak aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn,

Lüksemburg, Norveç

 

153

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta,

Portekiz, Yunanistan

 

136

 

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan,

Slovakya, Slovenya, Türkiye *,

 

119

Katılımcılara, faaliyetin 14. gününe kadar tabloda belirtilen miktarlar ödenir. Faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadarki sürelerde, tabloda belirtilen miktarların % 70’i ödenecektir. (Daha fazla sayıda personelin faaliyetten hibeli olarak faydalanabilmesi için Koordinatörlüğümüzce 7 günden fazla sürecek faaliyetlerin 7 günü için hibe ödemesi yapılır.)

 

Bu ödemelere ek olarak katılımcılar seyahat maliyetlerini karşılamak için aşağıda belirtilen desteği alacaklardır:

Elde Edilen “km” değeri

Hibe Miktarı (Avro)

10-99 KM arası

20

100 - 499 KM arası

180

500 - 1999 KM arası

275

2000 - 2999 KM arası

360

3000 - 3999 KM arası

530

4000 - 7999 KM arası

820

8000 KM ve üzeri

1500

 

Seyahat mesafesinin hesaplanmasında, Avrupa Birliği’nin Erasmus + programının yürütülmesinden sorumlu kurumu olan Avrupa Komisyonu’nun mesafe hesaplayıcısı kullanılacaktır. Söz konusu hesaplayıcıya aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

 

Harcırah Hesaplama Yöntemi:

hareketlilik faaliyet süresi (2 -5 gün arasında) + 2 gün yol *günlük harcırah + seyahat gideri

Örnek Hesaplama:

İtalya’da 5 gün eğitim alacak ve mesafe bandı 500-1999 KM olan lokasyona gidecek personel için;

5+2 gün harcırah=7*136Euro 952 Euro

Seyahat gideri= 275 Euro

Toplam= 1227 Euro

 

Hibe sözleşmesi, personel ve koordinatörlüğümüz arasında imzalanacak olup bir (1) nüshası öğretim üyesinde kalacaktır. Personel Hareketliliği sürecine ait tüm detaylar sözleşmede belirtilmiş olup sözleşme dışına çıkılan uygulamalara izin verilmemektedir. Hareketlilik hibesinin %80’i, hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra 45 iş günü içinde ilgili personelin hesabına aktarılır. Ödemenin ardından, banka dekontu koordinatörlüğümüze teslim edilmelidir. Üniversitemizce uygun görülen hareketlilik süresi, yol dahil olmak üzere 7 gündür.

 

PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

Personel ders verme hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Ders Verme Hareketliliğine Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde görevli öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri başvurabilir.

 

Kabul Mektubu ve İkili Anlaşma Koşulu

 “Ders Verme Hareketliliğinden” yararlanmak isteyen personelin, Avrupa’da Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumundan, kendisini bu kurumda ders vermeye davet eden, resmi bir kabul mektubu alması zorunludur. Ders Verme Hareketliliğinden faydalanmak isteyen personelin başvurusu sırasında, kendi "bölümü" ile başvurmak istediği EÜB (Erasmus Üniversite Beyannamesi-ECHE) sahibi yükseköğretim kurumu arasında, tüm prosedürleri tamamlanmış, onaylı ve geçerli bir “İkili Anlaşmanın” mevcut olması gerekir. Bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversiteleri görmek için TIKLAYINIZ.

 

Başvuru

1- Tüm başvurular internet sayfası üzerinden çevirim içi başvuru formu ile yapılacak olup başvuru formunun çıktısı imzalı olarak ekleri ile birlikte Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Koordinatörlüğümüze teslim edilecek belgeler bilgisayar ortamında doldurulacak olup aksi durumdaki başvurular kabul edilmeyecektir.

2- Başvuru belgelerindeki imza, tarih ve kaşe/mühür bölümleri, üniversitemiz ve gidilecek üniversitenin Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından onaylanmalıdır.

3- Hareketlilik yapacak personel, Erasmus sürecinin takibinden sorumludur. İletişim bilgilerinin güncel olması ve tüm işlemlerin aday tarafından takip edilmesi zorunludur.

4- Kabul Mektubu hareketlilik tarihlerini içermeli ve gidilecek kurum yetkilisince imzalı ve mühürlü olmalıdır.

5- Başvuru sırasında Ders Verme Hareketliliği İçin “Staff Mobility For Teaching”, “Letter of Acceptance” e-posta eki olarak gönderilen taranmış versiyonları koordinatörlüğümüzce kabul edilmektedir.

 

Başvuru sırasında teslim edilmesi gereken belgeler

  • Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Formu imzalı kopyası,
  • Üniversitemiz ve hareketlilik yapılacak kurumun Erasmus Koordinatörü tarafından onaylanmış olan Ders Verme Hareketliliği İçin Staff Mobility For Teaching Formu,
  • Kabul Mektubu,
  • Yabancı dil belgesi (geçerlilik süresi aranmaksızın YDS, ÜDS, KPDS, YÖKDİL, TOEFL, IELTS vb.) ile koordinatörlüğümüze başvuruda bulunmalıdır. (Ders verme hareketliliği için)

 

Personel Ders Verme Hareketliliği İçin Değerlendirme Ölçütleri;

1- Yabancı Dil Notu: YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen sınavlardan almış oldukları yabancı dil yeterlilik belgesi zorunludur. Bu kapsamda geçerlilik süresi aranmaksızın ÖSYM veya YÖK Başkanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlardan veya eş değerliliği kabul edilen (YDS/YÖKDİL/KPDS/ÜDS/TOEFL/IELTS,vb) uluslararası sınavlardan alınan yabancı dil yeterlilik belgesi başvuru sırasında ibraz edilir. Değerlendirmede Yabancı dil puanının %50’si alınacaktır.

2- Hizmet Puanı: Yükseköğretimdeki hizmet yılları esas alınır. Her hizmet yılına 1 puan verilir. Tam yıla tamamlanmayan aylar sayılmayacaktır. (En fazla 25 Puan)

3- Unvan Puanı:

Prof. ………………  15 Puan
Doç. ……………….  12 Puan
Dr. Öğr. Üyesi ……..10 Puan
Öğretim Görevlisi …. 8 Puan

 

4. İkili Anlaşma: İkili anlaşma yapan veya yapılmasına aracılık eden personele imzalanan 10 puan Anlaşma Puanının sayılabilmesi için başvuru esnasında sunulan anlaşmaların daha önceki yıllardaki başvurularda kullanılmamış olması gerekmektedir. (Anlaşma geçen dönemlerdeki başvurularda kullanılmış fakat başvuruda gitmeye hak kazanılmamışsa anlaşmalar tekrar kullanılabilir)

5. Programdan daha önceden faydalanmayanlara öncelik verilmesi amacıyla Erasmus Programı kapsamında daha önce Personel Ders Verme Hareketliliği ve Personel Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmış personelin toplam puanı üzerinden 10 puan düşürülecektir.

6. Programdan faydalanmaya hak kazanan personellerden verilen süre dahilinde feragat etmeyerek hareketliliğin kullanılamamasına sebep olan personelden bir sonraki başvuru döneminde başvurması halinde toplam puan üzerinden 10 puan düşürülecektir.

7. Değerlendirme: Değerlendirme, yukarıda belirtilen kriterlere göre puanların toplanması ile yapılacaktır. Sıralama en yüksek puan alan adaydan en düşük puan alan adaya doğru asıl ve yedek olarak yapılacaktır.

8. Adayın Değerlendirmede Kullanılacak Toplam Puanı = Toplam Puan (Yabancı Dil Notu + Kıdem Puanı+ Unvan Puanı +Anlaşma Puanı) – 10 ( Daha önceki yıllarda Erasmus Ders Verme veya Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmışsa)

 

Kazanan Öğretim Üyesinin Hareketlilik Öncesi Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

  1. Kabul Mektubu (başvuru sırasında taranmış kopya kabul edilir),
  2. Staff Mobility For Teaching Formu (başvuru sırasında taranmış kopya kabul edilir),
  3. Rektörlük Makamı’nca onaylanmış görevlendirme uygunluk belgesi,
  4. Hibe sözleşmesi,
  5. Euro hesap bildirim formu,
  6. Yeşil pasaport veya vize belgesinin bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisi (Öğretim üyesi, kendi vize sürecinin takibinden sorumludur),
  7. Vize talep yazısı.

 

Kazanan Öğretim Üyesinin Hareketlilik Sonrası Teslim Etmesi Gerek Belgeler;

  1. Islak imzalı ve mühürlü olarak kabul mektubu,
  2. Islak imzalı ve mühürlü Staff Mobility For Teaching Formu,
  3. Islak imzalı ve mühürlü Katılım sertifikası,
  4. Ülke giriş çıkışlarını gösteren pasaport sayfaları,
  5. Tecrübe Paylaşımı için Faaliyet Sunumu Dosyası,
  6. Öğretim üyesinin ders verme hareketliliği deneyimini ölçmek amacıyla, çevrimiçi yapılacak olan “AB Anketi”ni tamamlaması zorunludur. Bu adımı atlayan öğretim üyesinin kalan hibe ödemesi yapılmayacaktır. Anket, elektronik davetiye ile gönderilecektir.

Yukarıda belirtilen aşamalar eksiksiz yerine getirildiği takdirde Erasmus+ ders verme hareketliliği süreci tamamlanacak olup kalan %20’lik hibe ödemesi öğretim üyesinin banka hesabına aktarılacaktır.

 

Ders Verme Hareketliliği Kontenjan Sayısı 6 olup kontenjan sayısında değişiklik yapma hakkı Koordinatörlüğümüzce saklıdır.

 

PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, kurs veya seminerler, kısa süreli görevler üstlenme, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları, yükseköğretim kurumları olabilir. Bu hareketlilik türüne İdari Personel, Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadrosunda çalışanlar başvuru yapabilir. Erasmus Mevzuatı gereği başvurularda “İdari Personel” den dil belgesi talep edilmez ve seçimlerde “İdari Personel” önceliklendirilir.

 

Kabul Mektubu ve İkili Anlaşma Koşulu

"Eğitim Alma Hareketliliğinden” faydalanmak isteyen personelin, Avrupa’da Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumundan veya eğitim alacağı alanda yetkin olan özel bir kuruluş, enstitü, vakıf, şirket, firma ya da işletmeden, kendisini eğitim almaya davet eden, resmi bir kabul mektubu alması zorunludur. "Eğitim Alma Hareketliliği" nden faydalanacak personel için ikili anlaşma şartı aranmaz. Bununla birlikte “Eğitim Alma Hareketliliği” için mevcut anlaşmalı üniversitelerimizden kabul alınabilir. Anlaşmalı olduğumuz üniversiteleri görmek için TIKLAYINIZ.

 

Başvuru

1- Tüm başvurular internet sayfası üzerinden çevirim içi başvuru formu ile yapılacak olup başvuru formunun çıktısı imzalı olarak ekleri ile birlikte Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Koordinatörlüğümüze teslim edilecek belgeler bilgisayar ortamında doldurulacak olup aksi durumdaki başvurular kabul edilmeyecektir.

2- Başvuru belgelerindeki imza, tarih ve kaşe/mühür bölümleri, üniversitemiz ve eğitim alma faaliyetinin gerçekleştirileceği Üniversite Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ya da hareketlilik yapılacak kurumun üniversiteden farklı olması durumunda, başvuru belgeleri gidilecek kurumun ilgili birim yetkilisince onaylanmış olmalıdır. (Personel Eğitim Alma Faaliyeti İçin)

4- Hareketlilik yapacak personel, Erasmus sürecinin takibinden sorumludur. İletişim bilgilerinin güncel olması ve tüm işlemlerin aday tarafından takip edilmesi zorunludur.

5- Kabul Mektubu hareketlilik tarihlerini içermeli ve gidilecek kurum yetkilisince imzalı ve mühürlü olmalıdır.

6- Başvuru sırasında Eğitim Alma Hareketliliği için Staff Mobility For Training Formu ve “Letter of Acceptance” e-posta eki olarak gönderilen taranmış versiyonları koordinatörlüğümüzce kabul edilmektedir.

 

Başvuru sırasında teslim edilmesi gereken belgeler

  1. Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Formu imzalı kopyası,
  2. Üniversitemiz ve hareketlilik yapılacak kurumun Erasmus Koordinatörü tarafından onaylanmış Staff Mobility For Training Formu,
  3. Kabul Mektubu,

 

Personel Eğitim Alma Hareketliliği İçin Değerlendirme Ölçütleri

1. Hizmet Puanı: Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinde yaptığı her hizmet yılına 5 puan verilir. Tam yıla tamamlanmayan aylar sayılmayacaktır. En fazla 5 hizmet yılına kadar puan verilecektir. (En fazla 25 Puan).

2. Unvan Puanı:

Genel Sekreter: 40 puan
Genel Sekreter Yardımcısı: 35 puan
Koordinatör/Daire Başkanı: 30 Puan
Fakülte ve Enstitü Sekreteri: 25puan
Daire Başkanlığı Şefi: 20 puan
Diğer İdari Kadrolar: 15 puan

3. Programdan daha önceden faydalanmayanlara öncelik verilmesi amacıyla ilk kez hareketliliğe katılacak olan personele toplam puanına 10 puan eklenir.

4. Öğretim ve Araştırma Görevlileri için dil puanı zorunlu olup başvuru sırasında ibraz ettikleri dil puanlarının %15’i kadar puan verilir.

5. Programdan daha önceden faydalanmayanlara öncelik verilmesi amacıyla Erasmus Programı kapsamında daha önce Personel Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmış personelin toplam puanı üzerinden 10 puan düşürülecektir.

6. Programdan faydalanmaya hak kazanan personellerden verilen süre dahilinde feragat etmeyerek hareketliliğin kullanılmamasına sebep olan personelden bir sonraki başvuru döneminde başvurması halinde toplam puan üzerinden 10 puan düşürülecektir.

7. Değerlendirme: Değerlendirme, yukarıda belirtilen kriterlere göre puanların toplanması ile yapılacaktır. Sıralama en yüksek puan alan adaydan en düşük puan alan adaya doğru asıl ve yedek olarak yapılacaktır.

 

Adayın Değerlendirmede Kullanılacak Toplam Puanı  =  Toplam Puan  (Varsa Yabancı  Dil  Notu x 0,25  +  Kıdem   Puanı +   Unvan   Puanı)   –   10   (Daha önceki yıllarda Erasmus Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmışsa)

Puanların eşit olması durumunda Erasmus Mevzuatı gereği idari personel önceliklendirilir.

 

 

Kazanan Personelin Hareketlilik Öncesi Teslim Etmesi Gereken Belgeler

  1. Rektörlük Makamı’nca onaylanmış görevlendirme uygunluk belgesi,
  2. Hibe sözleşmesi,
  3. Euro hesap bildirim formu,
  4. Yeşil pasaport veya vize belgesinin bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisi (Personel, kendi vize sürecinin takibinden sorumludur),
  5. Vize talep yazısı.

 

Kazanan Personelin Hareketlilik Sonrası Teslim Etmesi Gereken Belgeler

  1. Islak imzalı ve mühürlü olarak kabul mektubu,
  2. Islak imzalı ve mühürlü Staff Mobility For Training Formu,
  3. Islak imzalı ve mühürlü Katılım sertifikası,
  4. Ülke giriş çıkışlarını gösteren pasaport sayfaları,
  5. Tecrübe Paylaşımı için Faaliyet Sunumu Dosyası,
  6. Öğretim üyesinin ders verme hareketliliği deneyimini ölçmek amacıyla, çevrimiçi yapılacak olan “AB Anketi”ni tamamlaması zorunludur. Bu adımı atlayan öğretim üyesinin kalan hibe ödemesi yapılmayacaktır. Anket, elektronik davetiye ile gönderilecektir.

 

Yukarıda belirtilen aşamalar eksiksiz yerine getirildiği takdirde Erasmus+ ders verme hareketliliği süreci tamamlanacak olup kalan %20’lik hibe ödemesi öğretim üyesinin banka hesabına aktarılacaktır.

 

Eğitim Alma Hareketliliği Kontenjan Sayısı 5 olup kontenjan sayısında değişiklik yapma hakkı Koordinatörlüğümüzce saklıdır.

 

Dokuman Listesi;

  1. Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Formu
  2. Ders Verme Hareketliliği İçin STA
  3. Eğitim Alma Hareketliliği İçin STT
  4. EURO Hesap Bildirim Formu
  5. İkili Anlaşmalar
1376 Euro Hesap Bildirim Formu Personel Eki indir
1376 KGTU kontenjanlar_0 Eki indir
1376 STT Eki indir
1376 STA Eki indir
1376 KGTU_Personel_Hareketliliği_Başvuru_Formu Eki indir