Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI

1. Kayıt yenileme ve ders kayıtları 16 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak 20 Eylül 2024 Cuma günü sona erecektir.
  2. Danışman onayları 16 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak 22 Eylül 2024 Pazar günü bitecektir.
  3. [YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ]

Üniversitemize 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin (1. Sınıf) içerisinde bulunduğumuz Güz dönemi ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bahar dönemi ders kayıtlarını öğrencilerimiz kendileri yapacaktır.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz alacakları dersleri kayıtlar sona erdikten sonra Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (OBS) giriş yaparak sistemde yer alan “aldığı dersler” ekranından görebilecekleridir.

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (OBS) giriş bilgileri aşağıda yer almaktadır.

obs.gidatarim.edu.tr adresine gidiniz.

Kullanıcı adı: Öğrenci numaranız.

Şifre: Şifre sıfırlamadan yeni şifre belirlenecek.

Ders kayıtları nasıl yapılır? İzlemek için tıklayınız.

Sisteme giriş yaptıktan sonra sistem bilgilerinizi güncellemenizi isteyecektir. Güncelleme yapmadan herhangi bir işlem yapamayacaksınız.

Soru ve sorunlarınız için aşağıdaki iletişim adresini kullanabilirsiniz.

ogrenciisleri@gidatarim.edu.tr

Tel: 0 (332) 223-5433

Tel: 0 (332) 223-5494

1. Daha önce kayıtlı öğrenim gören indirimli ve ücretli öğrenim gören öğrencilerimiz odeme.gidatarim.edu.tr adresinden ödeyecekleri tutarı ve ödeme kanallarını görebilirler. Ayrıca bu ekran üzerinden kredi kartı ile ödeme gerçekleştirilebilir.

Öğrenim ücretini ödeyen öğrencilerimiz danışmanlarının önerileri doğrultusunda ders kayıtlarını Üniversitemiz Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapabileceklerdir.

Varsa ilgili indirim belgelerinizin güncel halini strateji@gidatarim.edu.tr adresine iletmeniz gerekmektedir.

DERS KAYITLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1. Öncelikle Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin Ders Yükü başlığı altındaki 26. Maddesinin incelenmesinin yararlı olacağı değerlendirilmektedir.
  2. Öğrencilerin ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden danışmanların rehberliği ve önerileri çerçevesinde öğrenciler tarafından yapılır, danışmanların onayıyla uygulamaya girer.
  3. Öğrencilerin asgari ders yükleri 30 AKTS kredilik derstir. Ders kayıtlarında en az 30 AKTS kredilik ders almaları gerekir (son sınıf öğrencileri hariç).
  4. Ara sınıf öğrencileri, öncelikle alt yarıyıllarda (sınıflarda) başarısız oldukları ve almadıkları dersleri almak üzere, genel not ortalamalarının (AGNO) 2,00 ve üzeri olanlar dersleri çakışmamak koşuluyla 40 AKTS kredilik ders, genel not ortalamaları (AGNO) 2,00’nin altında olan öğrenciler 30 AKTS kredilik ders alabilirler.
  5. Öğrenciler, danışmanın olumlu görüşü ile ön şartlı dersler dışında, alt sınıflardaki tüm derslerden başarılı olması ve genel not ortalamasının (AGNO) en az 3,00 olması şartı ile bulunduğu yarıyıl/yıl programında bulunan derslerin toplam kredisinin %20’sine kadar bir üst yarıyıl/yıldan ders alabilir.
  6. Son sınıf öğrencilerine asgari ders yükü ve kredi sınırlaması uygulanmaz.
  7. Çift anadal ve yan dal programları kapsamında alınan derslerin AKTS kredileri yarıyıl ders yüküne dahil değildir.
  8. Öğrenciler not yükseltmek için, D,C- ve üzeri not alınan dersleri, dersin alındığı yarıyılı izleyen ilgili dönemlerde üç yarıyıl içinde tekrar alabilirler. Alınan son not geçerli olur.
  9. Ders kayıtları Üniversitemiz Lisans Genel Akademik Takvimindeki süreçlere uygun olarak yapılır.