Gıda Mühendisliği Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Sevil Çıkrıkcı Erünsal COST Aksiyonu Kapsamında Kazandığı Destek ile İsviçre’de Bulunan EPFL Üniversitesi’nde Araştırma Çalışmaları Gerçekleştirdi

Gıda Mühendisliği Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Sevil Çıkrıkcı Erünsal COST Aksiyonu Kapsamında Kazandığı Destek ile İsviçre’de Bulunan EPFL Üniversitesi’nde Araştırma Çalışmaları Gerçekleştirdi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Sevil Çıkrıkcı Erünsal, STSTM COST CA19145 SENSORFINT Aksiyonu tarafından desteklenmeye hak kazanarak İsviçre’deki EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) Üniversitesi’nde Prof. Ardemis Boghossian liderliğindeki Nanobiyoteknoloji Laboratuvarı’na araştırma çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında farklı formülasyonlarda hazırlanmış karbon nanotüp yüklü hidrojellerin sensör uygulamalarında kullanılmasına yönelik deneyler gerçekleştirilirken çalışmanın KGTÜ ve EPFL arasında eş zamanlı olarak tamamlanması hedeflenmektedir.