Üniversitemizin Kurucu Yapısı Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş., 4 Farklı Şirket ile İSO 500 Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Listesinde Yer Aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl yayınlanan ve ülkemizdeki en büyük 500 sanayi kuruluşunun açıklandığı listeye, üniversitemizin kurucu yapısı olan Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş. 4 farklı şirket ile girdi.

Üretimden satışlara göre listelenen kuruluşlar arasında Konya Şeker A.Ş. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 44. sırada yer aldı. Anadolu Birlik Holding bünyesinde yer alan  Panagro Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. 134. sırada, Soma Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş. 177. sırada, Kangal Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş. ise 356. sırada yer aldı.

İmkansızı başarıp bir çiftçi şirketinin yıllarca İSO 500'de ilk 50 içinde yer almasını sağlayan, 2018 yılında bunu 4 tesisle taçlandıran, tarımsal sanayide oluşturduğu modelle bize bu gururu yaşatan başta Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk olmak üzere Konya Şeker Ailesini tebrik ederiz.