Üniversitemiz, Öğrencilerinin ve Mezunlarının Aldıkları Puanlarla ALES 2020’de Tüm Puan Türlerinde Ülkemizdeki Vakıf Üniversiteleri Arasında 1. Sırada Yer Aldı Üniversite mezunlarının mezuniyet sonrası Lisansüstü eğitim (Yüksek Lisans ve Doktora) yapabilmeleri ve üniversitelerde öğretim elemanı kadrolarına atanabilmeleri için girmeleri gereken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) KGTÜ, öğrenci ve mezunlarının aldıkları puanlar ile her üç puan türünde de ülkemizdeki tüm vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada yer aldı.

YÖK tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Raporu” na göre KGTÜ, 2020 ALES 2. Dönem sonuçlarına göre Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel puan türlerinin her üçünde de, 10 veya daha az sayıda öğrencisi/mezunu sınava giren üniversiteler dışarıda tutulduğunda, 70 ve üzerinde puan alan aday oranı açısından ülkemizdeki tüm vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı. ALES’den 70 ve üzerinde puan alan KGTÜ öğrenci ve mezunlarının oranı sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde %100, sözel puan türünde ise %80 oldu.

Sınava giren tüm öğrenci ve mezunlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.