Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencilerimizin Projesi TEKNOFEST 2021 Tarım Teknolojileri Yarışmasında Detaylı Tasarım Aşamasına Geçmeye ve TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri Şükrü Berke Çakır, İrfan Çözge, Furkan Işık, Mehmet Tevfik Kara ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Merve Albayrak tarafından kurulan, danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Burak Yılmaz'ın yaptığı "Agrarian-Blocktech" takımı, "Tarımsal İşletmeler İçin Blok Zinciri Temelli Tarımsal Kaynak Planlama Programı" isimli projeleri ile hem TEKNOFEST 2021 Tarım Teknolojileri yarışmasında detaylı tasarım aşamasına geçmişlerdir hem de 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenme hakkı kazanmışlardır.

Bu proje önerisinde, daha önce literatüre konu olan, tarımda dijital dönüşüm için bir karar destek sistemi kurulması amaçlanmaktadır. Bu amaç ışığında, verilerin güvenliğinin ve bütünlüğünün korunması amacı ile blok zinciri yaklaşımı kullanılacaktır. Ayrıca bu karar destek sistemi, sadece yöneticilerin kullanacağı bir sistem olmayıp, aynı zamanda çiftçiler tarafından da kullanılabilecektir.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.