Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’un Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Birlikte Yürütülen “Türk Lezzetleri Projesi” ile İlgili Paylaşımı

Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’un Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Birlikte Yürütülen “Türk Lezzetleri Projesi” ile İlgili Paylaşımı

"Endüstriyel yoğurtların mayalarının tamamının ithalatla yurt dışından temin edildiği ülkemiz pazarında, yoğurdun mucidi milletimizin huzuruna kendi tesislerimizde üretilmiş maya ile hazırlanmış her şeyi ile bizim Torku yoğurdumuz ile çıkmanın gururunu yaşıyoruz."

 

TORKU İLE KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ’NİN İŞ BİRLİĞİ İLK MEYVESİNİ VERDİ; ENDÜSTRİYEL YOĞURT MAYASI ARTIK TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR

 

Kurucusu olduğu Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile “Türk Lezzetleri Projesi”ne 4 yıl önce start veren Konya Şeker, proje kapsamında yürütülen çalışmalardan biri olan yoğurt mayasında ithalata bağımlılığı önleyecek yerli yoğurt mayası üretimini sürdürülebilir şekilde üretmeyi başardı. Anadolu’nun dört bir yanındaki köylerden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki akademisyenler ve Torku tesislerindeki gıda mühendisleri tarafından toplanan onlarca yoğurt kültürünün, Üniversite Laboratuvarlarında analizlerinin yapılması sonrası Panagro Et ve Süt Entegre Tesisleri AR-GE laboratuvarlarında çoğaltılmasıyla başlayan çalışmalar, Türk damak tadına uygun kültürlerin seçilmesi ve endüstriyel üretimi destekleyecek yeterlilikte maya üretim tesisinin yapımıyla tamamlandı. 2018 yılından beri laboratuvar ortamında deneme üretimleri yapılan yerli maya ile üretilmiş yoğurdun, lezzet, raf ömrü gibi kriterler açısından da testi geçmesi üzerine Torku Yoğurtlar artık Konya Şeker’in kendi tesislerinde ürettiği yoğurt mayası ile çalınmaya (mayalanmaya) başlandı. Yerli maya ile üretilmiş yoğurtlar “Mayası Türkiye’de Üretilmiştir” kırmızı vinyetli ambalajlar ile raflarda yerini alırken, yerli maya üretimi ile Konya Şeker, sadece kendi yoğurt üretiminde kullandığı maya için ödediği milyonlarca lira ithalatın önüne geçecek.