Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk, Türkiye’nin En Büyük Etanol Üreticisi olan Konya Şeker’in Kapasitesinin Tamamını Koronavirüs ile Mücadelede Kullanılan Dezenfektan ve Kolonya Üretimi için Ayırdığını Belirtti

Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk, Türkiye’nin En Büyük Etanol Üreticisi olan Konya Şeker’in Kapasitesinin Tamamını Koronavirüs ile Mücadelede Kullanılan Dezenfektan ve Kolonya Üretimi için Ayırdığını Belirtti

Üniversitemizin Kurucu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Sayın Recep Konuk, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadelede hayati öneme sahip kolonya ve dezenfektanların ana bileşeni olan etanol üretiminde sıkıntı yaşanmayacağını, 84 milyon litre kapasiteye sahip tesisleriyle Türkiye’nin en büyük etanol üreticisi olan Konya Şeker’in kapasitesinin tamamını koronavirüs ile mücadelede kullanılan dezenfektan ve kolonya üretimi için ayırdığını belirtti.

 

Ülke İnsanımızın Sağlığı Söz Konusu ise Gerisi Tamamen Teferruattır


Türkiye’nin etanol ihtiyacının %56’sını Konya Şeker’in karşıladığını belirten Üniversitemizin Kurucu Başkanı Sayın Recep Konuk, rafineri ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin benzin türlerine %3 etanol harmanlama zorunluluğunun 3 ay askıya alınmasıyla bu üretimin tamamını dezenfektan ve kolonya için ayırdıklarını, bunun yanında kozmetik ve kimya sanayisinin ihtiyacının da sorunsuz karşılacağını ifade etti. Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk “Ülke insanımızın sağlığı söz konusu ise gerisi tamamen teferruattır. Bu anlayışla vatandaşlarımız rahat etsin. Çünkü piyasaya arz edeceğimiz etil alkole de ve bunu üretecek ham maddeye de çok şükür fazlasıyla sahibiz. Bu konuda ülkemizi hiç kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Herhangi bir sorunumuz yok. Hiç kimse dışarıdan ve içeriden panik alımlar yapmasın” ifadelerini kullandı.

 

Ülkemizi Hiç Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz


Dünya Sağlık Örgütünün koronavirüsü küresel salgın ilan etmesinden bu yana uluslararası pazarlarda etil alkol bulunamadığını belirten Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk “Bugün 2-3 katını ödemeye razı olsak bile maalesef etil alkol bulamayacaktık. Etil alkol üretiminin ham maddesi melas da bulunmuyor. Melasın fiyatı 1 ay öncesine göre 2 katından fazla artmasına rağmen, kimse melasını kimseye vermiyor. Etil alkole uluslararası pazarlarda 2 bin 500 dolar verenler olmasına rağmen etil alkol satan yok. Çünkü her ülkenin buna ihtiyacı var. Şeker sanayisi olmayan dolayısıyla pancar veya kamıştan melas üretimi yapılmayan ya da tahıllardan etanol üretecek altyapıyı kurmayan ülkeler bugün hijyen, dezenfektan konusunda en şanssız ve sıkıntılı ülkelerdir.” değerlendirmesini yaptı.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyede-etanol-arzinda-sikinti-yasanmayacak/1768824#