Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Akademisyenlerinin Performansı ile Vakıf Üniversiteleri İçerisinde İlk 10, Tüm Üniversiteler İçerisinde İlk 15’de Yer Aldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Alper ve Ankara Şehir Hastanesi’nden Doç. Dr. Cihan Döğer tarafından Google Scholar profilleri baz alınarak hazırlanan Türkiye Akademik Performans Analizi 2021 Raporunda KGTÜ, akademik kadrosunun başarılı çalışmaları ile öne çıktı. İlk öğrencilerini 2016 yılında kabul eden henüz oldukça genç bir üniversite olmasına karşın KGTÜ raporda yer alan çeşitli sıralamalarda ülkemizdeki pek çok üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

KGTÜ TÜM ÜNİVERSİTELER İÇERİSİNDE 12, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ İÇERİSİNDE 6. SIRADA YER ALDI

Türkiye Akademik Performans Analizi 2021 Raporuna göre KGTÜ en üretken ve etkili ilk 10.000 akademisyen arasında giren personel oranı açısından raporda yer verilen ülkemizdeki 200 üniversite arasında 12 sırada yer aldı. Yine aynı sıralamadaki vakıf üniversiteleri dikkate alındığında ise KGTÜ 6. sırada yer aldı. KGTÜ’nün ilk 10.000’e giren akademik personel oranı %10.6 oldu.

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK İLE BİYOMÜHENDİSLİK ALANLARINDA DA KGTÜ ÖNE ÇIKTI

Aynı raporda yer alan “Moleküler Biyoloji ve Genetik Bilim Alanında ilk 10.000'e Giren Akademisyenlerin Kurumlara Göre Dağılımı” listesinde KGTÜ tüm üniversiteler arasında 5 üniversite ile birlikte 12. sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 1 diğer üniversite ile birlikte 4. sırada yer aldı. Biyomühendislik alanında ise KGTÜ tüm üniversiteler arasında 12 üniversite ile birlikte 8. sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 3. sırada yer aldı.

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. CUMHUR ÇÖKMÜŞ’ÜN DE ARALARINDA YER ALDIĞI 10 KGTÜ’LÜ AKADEMİSYEN EN ÜRETKEN VE ETKİLİ İLK 10.000 AKADEMİSYEN ARASINDA YER ALDI

Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün de yer aldığı KGTÜ’nün farklı bölümlerinden 10 akademisyen raporda yer verilen h-indeks ve atıf sayısı gibi değerler açısından ülkemizin en üretken ve etkili ilk 10.000 akademisyeni arasında yer alırken Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin her üçünden de akademisyenlerimiz rapordaki listelerde yer aldı.

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. CUMHUR ÇÖKMÜŞ: BU RAPOR AKADEMİK KADROMUZUN KALİTESİNİ ORTAYA KOYUYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Türkiye Akademik Performans Analizi 2021 Raporundaki verilerin KGTÜ için son derece mutluluk verici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Cumhur Çökmüş “Bu raporda görüyoruz ki henüz yeni kurulmuş bir üniversite olmamıza rağmen üniversitemiz bünyesindeki akademik kadrosunun kalitesi ile ülkemizdeki tüm üniversiteler içerisinde 12. sırada vakıf üniversiteleri içerisinde ise 6. sırada yer alıyor. Bu aslında çok da şaşırtıcı değil zira biz uluslararası bir araştırma üniversitesi olarak akademik kadromuzun gerçekleştirmiş olduğu yayın vb. akademik faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Akademik kadro seçiminde de bu bizim için son derece önemli bir kriter. Zira üniversitemizden rapordaki listelere giren akademisyenlerimize baktığınızda sadece profesör ünvanlı değil aynı zamanda doçent ve doktor öğretim üyesi ünvanlı genç akademisyenlerimizin de ülkemizin en üretken ve etkili ilk 10.000 akademisyeni içerisinde yer aldıklarını görüyoruz. Bu bir araştırmacı olarak benim de şahsen son derece önem verdiğim bir konu çünkü üniversitemizin geleceği ve önümüzdeki dönemdeki araştırma performansı açısından da oldukça umut veren veriler bunlar. Tüm bunlar Konya Şeker ve Anadolu Birlik Holding desteği ile kurulan ve faaliyetleri devam eden üniversitemize sağlanan kaynaklar ile mümkün oluyor. Ben bu noktada Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’a da şükranlarımı sunmak istiyorum. Kendisi üniversitemizden desteğini hiç eksik etmiyor ve geniş vizyonu ile bize her zaman yol gösteriyor” şeklinde konuştu.