BAMMY Takımımız OKRABOT İsimli Projeleri ile TEKNOFEST 2022 Tarım Teknolojileri Kategorisinde Ön Değerlendirme Aşamasını Geçerek Bir Üst Aşamaya Yükseldi Üniversitemiz Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencisi Damlanur Soyarı tarafından 2021 yılında kurulan BAMMY Takımı TEKNOFEST 2021 Tarım Teknolojileri yarışmasında Türkiye 7.cisi olmuştu. TEKNOFEST 2022 için yeniden hazırlanan ekip Damlanur Soyarı kaptanlığında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimiz Muhammet Ali Yıldız, Hatice Boyar, Furkan Ali Tunç ve Furkan İyigökler ile OKRABOT adlı proje için çalışmaktadır. Danışmanlığını üniversitemiz Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Aysun Öcal'ın yaptığı projede amaç yapay zeka teknolojisi ile entegre edilmiş otonom bamya hasat robotu ile Tarım 5.0 için çalışmalara başlamaktır. OKRABOT TEKNOFEST 2022 Tarım teknolojileri ön değerlendirme aşamasında başarılı olarak detay aşamasına geçmeye hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.